Full 1
Full 2
slide-bager
previous arrow
next arrow

ESM PRODHIMI DITOR

2132 MWh
Hidrocentralet
3989 MWh
Termocentralet
33 MWh
mulli me erë

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,16 m

PRODHIMI

KU PRODHOJME DHE SI

HARTA ENERGJETIKE E ESM
TERMOENERGJIJA
ENERGJIA NGA UJI
ENERGJIA NGA ERA

MJEDISI

Të vetëdijshëm për nevojën për të mbrojtur mjedisin, kompania jonë merr të gjitha masat për mbrojtjen e mjedisit.

MË SHUMË

ZHVILLIM DHE INVESTIME

ТЕКОВНИ И ПЛАНИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ НА АД ЕСМ

Фотоволтаични електрани ФЕ Осломеј 1, ФЕ Осломеј 2 и ФЕ Осломеј 3 – ЈПП Во нашата земја, термоелектраните на јаглен и хидроелектраните се главните производствени капацитети на електрична енергија, а во одреден процент се застапени обновливите извори на енергија – ветерот и сонцето. Од целото производство на електрична енергија во државата […]

MË SHUMË
 

QENDRA E SHTYPIT

КОВАЧЕВСКИ: ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА  ЗА ДОМАЌИНСТВАТА ИМА, НАБАВКАТА НА ЈАГЛЕН Е ЗА СТОПАНСТВОТО И ИНСТИТУЦИИТЕ

КОВАЧЕВСКИ: ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА ДОМАЌИНСТВАТА ИМА, НАБАВКАТА НА ЈАГЛЕН Е ЗА СТОПАНСТВОТО И ИНСТИТУЦИИТЕ

,,АД ЕСМ има стабилно производство на електрична енергија за домаќинствата и цената на струјата за домаќинствата нема да се менува.АД ЕСМ го засили ископот на јаглен во РЕК Битола и РЕК Осломеј заради стабилно производство на електрична енергија за домаќинставата, и го оптимизира производството во  хидроелектраните, гасната и ветерната електрана.Компанијата […]

MË SHUMË
Девет компании доставија понуди за јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј

Девет компании доставија понуди за јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј

,На јавниот повик за набавка на јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј се јавија 9 економски оператори. Овие економски оператори дадоа 5 понуди за јаглен за РЕК Битола и 8 понуди за РЕК Осломеј. Во прва фаза утврдено е дека за Осломеј понудите ги исполнуваат барањата за потребните количини, […]

MË SHUMË