Full 1
Full 2
slide-bager
previous arrow
next arrow

ЕСМ ДНЕВНО ПРОИЗВОДСТВО

2132 MWh
Хидроелектрани
3989 MWh
Термоелектрани
33 MWh
Ветерници

КОТИ НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Минимална кота 693,10 м.н.в.        Максимална кота 693,75 м.н.в.       Денешна кота 693,16 м.н.в.

ПРОИЗВОДСТВО

КАДЕ ПРОИЗВЕДУВАМЕ И КАКО

ЕНЕРГЕТСКА МАПА НА ЕСМ
ТЕРМОЕНЕРГИЈА
ЕНЕРГИЈА ОД ВОДА
ЕНЕРГИЈА ОД ВЕТЕР

ЖИВОТНА СРЕДИНА

Свесни за неопходноста да ја заштитиме животната средина нашата компанија ги презема сите чекори за заштита на животната средина.

ПОВЕЌЕ

РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ

ТЕКОВНИ И ПЛАНИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ НА АД ЕСМ

Фотоволтаични електрани ФЕ Осломеј 1, ФЕ Осломеј 2 и ФЕ Осломеј 3 – ЈПП Во нашата земја, термоелектраните на јаглен и хидроелектраните се главните производствени капацитети на електрична енергија, а во одреден процент се застапени обновливите извори на енергија – ветерот и сонцето. Од целото производство на електрична енергија во […]

ПОВЕЌЕ
 

ПРЕС ЦЕНТАР

КОВАЧЕВСКИ: ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА  ЗА ДОМАЌИНСТВАТА ИМА, НАБАВКАТА НА ЈАГЛЕН Е ЗА СТОПАНСТВОТО И ИНСТИТУЦИИТЕ

КОВАЧЕВСКИ: ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА ДОМАЌИНСТВАТА ИМА, НАБАВКАТА НА ЈАГЛЕН Е ЗА СТОПАНСТВОТО И ИНСТИТУЦИИТЕ

,,АД ЕСМ има стабилно производство на електрична енергија за домаќинствата и цената на струјата за домаќинствата нема да се менува.АД ЕСМ го засили ископот на јаглен во РЕК Битола и РЕК Осломеј заради стабилно производство на електрична енергија за домаќинставата, и го оптимизира производството во  хидроелектраните, гасната и ветерната електрана.Компанијата […]

ПОВЕЌЕ
Девет компании доставија понуди за јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј

Девет компании доставија понуди за јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј

,,На јавниот повик за набавка на јаглен за РЕК Битола и РЕК Осломеј се јавија 9 економски оператори. Овие економски оператори дадоа 5 понуди за јаглен за РЕК Битола и 8 понуди за РЕК Осломеј. Во прва фаза утврдено е дека за Осломеј понудите ги исполнуваат барањата за потребните количини, […]

ПОВЕЌЕ
КОВАЧЕВСКИ: ЕНЕРГЕТСКАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА ПОЧНА ОД ОСЛОМЕЈ

КОВАЧЕВСКИ: ЕНЕРГЕТСКАТА ТРАНСФОРМАЦИЈА ПОЧНА ОД ОСЛОМЕЈ

ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ИНВЕСТИЦИИ ВО СОНЧЕВИ И ВЕТЕРНИ ЕЛЕКТРАНИ Како компанија, ние веќе ја почнавме енергетската трансформација – конкретно во РЕК Осломеј. Како што може да се види, во тек е изградбата на нашата сопствена 10-мегаватна фотонапонска електраната и уште една таква е во процедура за добивање документација. Го потпишавме и […]

ПОВЕЌЕ