Full 1
Full 2
slide-bager
previous arrow
next arrow

ЕСМ ДНЕВНО ПРОИЗВОДСТВО

1387 MWh
Хидроелектрани
8760 MWh
Термоелектрани
110 MWh
Ветерници

КОТИ НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Минимална кота 693,10 м.н.в.        Максимална кота 693,75 м.н.в.       Денешна кота 693,66 м.н.в.

ПРОИЗВОДСТВО

КАДЕ ПРОИЗВЕДУВАМЕ И КАКО

ЕНЕРГЕТСКА МАПА НА ЕСМ
ТЕРМОЕНЕРГИЈА
ЕНЕРГИЈА ОД ВОДА
ЕНЕРГИЈА ОД ВЕТЕР

ЖИВОТНА СРЕДИНА

Свесни за неопходноста да ја заштитиме животната средина нашата компанија ги презема сите чекори за заштита на животната средина.

ПОВЕЌЕ

РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ

КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ

Потребите за електрична енергија во Република Северна Македонија постојано растат, со што производството во термо и хидро електраните постојано се зголемува. Развојната стратегија на АД ЕСМ му дава приоритет на проширувањето на производ-ствените капацитети од обновлива енергија, особено на производството на електрична енергија од ветер и од вода. Развојните планови […]

ПОВЕЌЕ
 

ПРЕС ЦЕНТАР

КОВАЧЕВСКИ: РЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА ГОЛЕМИТЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНИ ЗА ДОЛГОРОЧНА СТАБИЛНОСТ НА ЕНЕРГЕТСКИОТ СИСТЕМ

КОВАЧЕВСКИ: РЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА ГОЛЕМИТЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНИ ЗА ДОЛГОРОЧНА СТАБИЛНОСТ НА ЕНЕРГЕТСКИОТ СИСТЕМ

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски денеска присуствуваше и се обрати на настан по повод 65 години од пуштањето во употреба на хидроелектраната Вруток.  Во продолжение е интегралното обраќање на премиерот. „Ми претставува посебно задоволство што сум дел од овој настан со кој се одбележуваат 65 години од постоењето на Електрани […]

ПОВЕЌЕ
ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 27-31.5.2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 27-31.5.2022

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА Резултати од продажба 27-31.5.2022 Sales results 27-31.05.2022   ДОКУМЕНТИ ЗА ПОНУДА Барање понуди 27-31.5.2022 Request for bid 27-31.05.2022 Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; […]

ПОВЕЌЕ
ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 26.5.2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 26.5.2022

ПОНУДА И РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА

ПОВЕЌЕ