ЈАВЕН ПОВИК Бр. 01-44/2022 за прибирање на понуди за набавка на јаглен (лигнит) за потребите на РЕК Осломеј

01-44-2022 Јавен повик за набавка на јаглен (лигнит) за РЕК Осломеј

ПОВЕЌЕ

ЈАВЕН ПОВИК Бр. 01-44/2022 – отворен систем за набавка на јаглен за РЕК Осломеј

ЈАВЕН ПОВИК Бр.01-44/2022 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА НАБАВКА НА ЈАГЛЕН (ЛИГНИТ) ЗА ПОТРЕБИТЕ НА РЕК Осломеј ТЕНДЕРСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА НАБАВКА НА ЈАГЛЕН (ЛИГНИТ) за РЕК Осломеј

ПОВЕЌЕ

ЈАВЕН ПОВИК Бр. 01-47/2022 – отворен систем за набавка на јаглен за РЕК Битола

ЈАВЕН ПОВИК Бр. 01-47/2022 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ЈАГЛЕН (ЛИГНИТ) ЗА ПОТРЕБИТЕ НА РЕК Битола ТЕНДЕРСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА НАБАВКА НА ЈАГЛЕН (ЛИГНИТ) за РЕК БИТОЛА

ПОВЕЌЕ

ЈАВЕН ПОВИК Бр. 01-47/2022 за прибирање на понуди за набавка на јаглен (лигнит) за потребите на РЕК Битола

01-47-2022 Јавен повик за набавка на јаглен (лигнит) за РЕК Битола

ПОВЕЌЕ

Состанок на АД ЕСМ со КЕК од Косово за енергетска соработка меѓу двете државни компании за производство на електрична енергија

Состанок на АД ЕСМ со КЕК од Косово за енергетска соработка меѓу двете државни компании за производство на електрична енергија

АД ЕСМ и косовската државна енергетска компанија КЕК почнаа засилена соработка заради полесно надминување на енергетската криза и на состојбата со следната грејна сезона. На состанокот што се одржа во АД ЕСМ на ниво на највисоко раководство, се разгледуваа можностите како јагленот од Косово да се користи во електраните во Северна Македонија, како и можноста за взаемна поддршка меѓу двата система. На состанокот присуствуваа генералниот […]

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 20-22.7.2022

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА Резултати од продажба 20-22.7.2022 Sales results 20-22.07.2022   ДОКУМЕНТИ ЗА ПОНУДА Барање понуди 20-22.7.2022 Request for bid 20-22.07.2022 Образец понуда 20-22.7.2022   Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА АВГУСТ 2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 01.08-05.08.2022

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 01-05.8.2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 01-05.8.2022

ДОКУМЕНТИ ЗА ПОНУДА Барање понуди 01-05.8.2022 Request for bid 01-05.8.2022 Образец понуда 01-05.8.2022 Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ ЗА МИА: РАБОТИМЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИМЕ ДОМАШНОТО ПРОИЗВОДСТВО, ЌЕ ИМА И СТРУЈА И ГРЕЕЊЕ

ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ ЗА МИА: РАБОТИМЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИМЕ ДОМАШНОТО ПРОИЗВОДСТВО, ЌЕ ИМА И СТРУЈА И ГРЕЕЊЕ

Во интервју за државната новинска агенција МИА, премиерот Димитар Ковачевски  посочува дека енергетската криза е голем предизвик на светско ниво, но со работа на домашните капацитети државата ќе обезбеди поголемо производство на електрична енергија. Годинава, нагласува премиерот, планот за производство на ЕСМ е зголемен за 20 проценти споредено со ланското производство и треба да изнесува 3.736 гигават часови. – Точно е дека оваа зима ќе […]

ПОВЕЌЕ

УРЕДУВАЊЕ НА ПЛАТОТО ОКОЛУ СПОМЕНИКОТ НА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МАВРОВСКИТЕ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

УРЕДУВАЊЕ НА ПЛАТОТО ОКОЛУ СПОМЕНИКОТ НА ГРАДИТЕЛИТЕ НА МАВРОВСКИТЕ ХИДРОЦЕНТРАЛИ

Вработените во АД ЕСМ, Подружница ХЕС Маврово деновиве почнаа акција за партерно уредување на просторот околу споменикот на градителите на мавровските хидроелектрани, лоциран на регионалниот пат Маврови Анови – Дебар. Активностите предвидуваат целосно уредување и чистење околу споменикот од висока трева и ситен отпад, обнова на клупите, замена на дотраените плочки и хортикултурно уредување околу платото на споменикот. ЗА АД ЕСМ како општествено одговорна компанија, […]

ПОВЕЌЕ