АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh

АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh

АД ЕСМ понуди цена на произведената електрична енергија од 48 евра за мегаватчас за периодот јули-декември 2022г. Цената за претходното шестмесечје, јануари-јуни 2022г изнесуваше 41е/МWh. Корекцијата на цената мора да се гледа во контекст на енормното зголемување на цените на енергенсите на глобално ниво, како и нивната недостапност, особено во период на грејна сезона. Цените на мазутот, јагленот, гасот и електричната енергија забележуваат исклучително поскапување […]

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 25-30.6.2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 25-30.6.2022

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА Резултати од продажба 25-30.6.2022 Sales Results 25-30.06.2022   ДОКУМЕНТИ ЗА ПОНУДА Барање понуди 25-30.6.2022 Request for bid 25-30.06.2022 Образец понуда 25-30.6.2022   Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

АД ЕСМ НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКО СОВЕТУВАЊЕ ВО ЗЛАТИБОР – СРБИЈА

АД ЕСМ НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЕНЕРГЕТСКО СОВЕТУВАЊЕ ВО ЗЛАТИБОР – СРБИЈА

Директорката за правни работи и член на Управниот одбор на АД ЕСМ, Душица Сеизовска-Јовановиќ, учествуваше на регионалното советување за енергетика што се одржува во Златибор, Србија, на теми поврзани со предизвиците на почнатиот процес на енергетска традиција.   Директорката Сеизовска-Јовановиќ нагласи дека енергетската криза, која АД ЕСМ со помош на Владата успешно ја изменаџира, не ја оттргна компанијата од нејзините проекти и инвестиции во обновливи извори […]

ПОВЕЌЕ

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОЦЕДУРА ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА ПЕРИОДОТ 1.7. – 31.12.2022г

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОЦЕДУРА ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА ПЕРИОДОТ 1.7. – 31.12.2022г

АД ЕСМ ќе поднесе понуда на јавната набавка на ЕВН Хоме со рок до 24.6.2022г.  АД ЕСМ достави до Влада пресметки и предлози во однос на цената и количините, по што Владата на затворена седница носи одлука со препорачана цена и количина, која се доставува до ЕСМ. Согласно одлуката, ЕСМ во затворена понуда ќе аплицира на повикот на ЕВН Хоме. Врз основа на направените анализи […]

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА МАРТ 2022

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА МАРТ 2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 27.3. – 2.4.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 20-26.3.2022

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА МАЈ 2022

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА МАЈ 2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 27-31.5.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 26.5.2022 НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 22.5.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 18-20.5.2022  ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 11-15.5.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 6-10.5.2022

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЈУНИ 2022

ПРОДАЖБА/ НАБАВКА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЈУНИ 2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 25-30.6.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 15-20.6.2022 ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 8-14.6.2022

ПОВЕЌЕ

ПОТВРДЕНА УСПЕШНАТА ПРИМЕНА НА СТАНДАРДОТ ЗА КВАЛИТЕТ СО УПРАВУВАЊЕТО ВО АД ЕСМ

ПОТВРДЕНА УСПЕШНАТА ПРИМЕНА НА СТАНДАРДОТ ЗА КВАЛИТЕТ СО УПРАВУВАЊЕТО ВО АД ЕСМ

Во АД ЕСМ успешно се работи според стандардот за квалитет со управувањето ISO 9001:2015 , така што сертификатот за негова примена, продолжува да важи и во наредниот период. Ова е епилогот од редовната годишна надворешна контрола на сертифицирани проверувачи од германската компанија ТУВ Норд Есен, со канцеларија во Пловдив, во врска со примената на стандардот.     Во текот на процедурата беше извршена проверка на […]

ПОВЕЌЕ

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 15-20.6.2022

ПРОДАЖБА НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА 15-20.6.2022

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОДАЖБАТА Резултати од продажба 15-20.6.2022 Sales Results 15-20.06.2022   ДОКУМЕНТИ ЗА ПОНУДА Барање понуди 15-20.6.2022 Request for bid 15-20.06.2022 Образец понуда 15-20.6.2022   Понудувачите коишто сакаат да учествуваат со доставување понуда, а немат потпишано Рамковен договор со ЕСМ Продажба, претходно да стапат во контакт со ЕСМ Продажба на следните електронски адреси: elemtrejd@elem.com.mk; sinisa.ivanovski@elem.com.mk; pavle.madzovski@elem.com.mk;

ПОВЕЌЕ

Нa старите рудници во РЕК Битола, ќе се гради најголемата фотонапонска електрана во Европа, вели во интервју за Тера ТB, генералниот директор на ЕСМ, Васко Ковачевски

Нa старите рудници во РЕК Битола, ќе се гради најголемата фотонапонска електрана во Европа, вели во интервју за Тера ТB, генералниот директор на ЕСМ, Васко Ковачевски

Ковачевски зборува и за енергетската состојба, за проекциите за новата цена на струјата, за домашното производство, како и за проектот Топлификација и инвестициите во РЕК Битола. Линк до интервјуто: https://www.youtube.com/watch?v=Lsglun3jAVQ

ПОВЕЌЕ