(Македонски) ВИДЕО: НОВАТА МЕХАНИЗАЦИЈА ВО РЕК БИТОЛА

(Македонски) ВИДЕО: НОВАТА МЕХАНИЗАЦИЈА ВО РЕК БИТОЛА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) ФЕ БИТОЛА

(Македонски) ФЕ БИТОЛА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) НИВОТО НА ДЕБАРСКОТО ЕЗЕРО НАД ПРОСЕКОТ ЗА ОВОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА

(Македонски) НИВОТО НА ДЕБАРСКОТО ЕЗЕРО НАД ПРОСЕКОТ ЗА ОВОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) ДОДЕЛЕНИ 10 ДОГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИИ

(Македонски) ДОДЕЛЕНИ 10 ДОГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИИ

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

CENTRALE FOTOVOLTAIKE MANASTIR 60 MW DHE 100 MW – THIRRJE PËR PЁRZGJEDHJE

CENTRALE FOTOVOLTAIKE MANASTIR 60 MW DHE 100 MW – THIRRJE PËR PЁRZGJEDHJE

Тhirrje për pёrzgjedhje tё konsulientit pёr pёrpunim tё studimit tё fisibilitetit për Projektin Centrale Fotovoltaike Manastir 60 MW dhe 100 MW. SHA CEM informon tё gjithё kompanitё e interesuara tё aplikojnё nё portalin pёr e-furnizime tё GTAI (Germany Trade & Invest) i cili ёshtё agjencion ekonomik pёr zhvillim në Republikёn Federale tё Gjermanisё (www.gtai.de) dhe TED (Tenders Electronic Daily) e cila ёshtё e-platformë e Unionit Europian […]

MË SHUMË

PARKU I CENTRALEVE ME ERЁ MIRAVCI – ТHIRRJE PËR PЁRZGJEDHJE

PARKU I CENTRALEVE ME ERЁ MIRAVCI – ТHIRRJE PËR PЁRZGJEDHJE

Тhirrje për pёrzgjedhje tё konsulientit pёr pёrpunim tё studimit tё fisibilitetit për projektin Parku i Centraleve me erё Miravci. SHA CEM informon tё gjithё kompanitё e interesuara tё aplikojnё nё portalin pёr e-furnizime tё GTAI (Germany Trade & Invest) i cili ёshtё agjencion ekonomik pёr zhvillim në Republikёn Federale tё Gjermanisё (www.gtai.de) dhe TED (Tenders Electronic Daily) e cila ёshtё e-platformë e Unionit Europian për shpallje […]

MË SHUMË

Нов грејдер од денес е дел од механизацијата на РЕК Битола

Нов грејдер од денес е дел од механизацијата на РЕК Битола

Новата градежна машинa во РЕК Битола ќе се користи за правење на траси за транспортните траки при влечење и монтажа на транспортни единици, како и за изработка и рамнење на пристапни патишта во рудниците. Грејдерот е со моќност од 147 kW и тежина од 17.200 килограми. Производител на машината е Liu Gong, компанија во чија сопственост е полската Stalоwa wola, во рудниците на РЕК Битола […]

MË SHUMË

ЗАЕВ: СЕ РЕАЛИЗИРА ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА, 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКА ЕЛЕКТРАНА ВО ОСЛОМЕЈ

ЗАЕВ: СЕ РЕАЛИЗИРА ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА, 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКА ЕЛЕКТРАНА ВО ОСЛОМЕЈ

„Ми претставува голема чест и задоволство што денес и официјално се потпишуваат договорите за изградба на фотонапонска електрана во Осломеј од 100 мега-вати. Станува збор за една од најголемите инвестиции во енергетиката, поточно во обновливите извори за производство на електрична енергија. Вредност на инвестицијата е 70 милиони евра, а ова постапка успешно ја завршивме по пат на јавно – приватно партнерство“, рече премиерот Заев на […]

MË SHUMË

АД ЕСМ свика меѓуинституционален состанок во ХЕЦ Тиквеш за мерки за подобрување на нивото на акумулацијата

АД ЕСМ свика меѓуинституционален состанок во ХЕЦ Тиквеш за мерки за подобрување на нивото на акумулацијата

На иницијатива на АД ЕСМ денеска се одржа меѓуинституционален состанок во хидроелектраната Тиквеш во Кавадарци во врска со актуелни прашања поврзани со акумулацијата Тиквеш, водостојот на езерото, производството на електрична енергија, наводнувањето на Тиквешко поле во периодот кој следува, како и другите дејности кои зависат од водата во акумулацијата и нејзиното ниво. Покрај раководството на АД ЕСМ, на состанокот присуствуваа министерот за земјоделство, шумарство и […]

MË SHUMË

(Македонски) Политика за приватност

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË