(Македонски) ВИДЕО: НОВАТА МЕХАНИЗАЦИЈА ВО РЕК БИТОЛА

(Македонски) ВИДЕО: НОВАТА МЕХАНИЗАЦИЈА ВО РЕК БИТОЛА

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) ФЕ БИТОЛА

(Македонски) ФЕ БИТОЛА

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Amerikanisches Englisch verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) НИВОТО НА ДЕБАРСКОТО ЕЗЕРО НАД ПРОСЕКОТ ЗА ОВОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА

(Македонски) НИВОТО НА ДЕБАРСКОТО ЕЗЕРО НАД ПРОСЕКОТ ЗА ОВОЈ ПЕРИОД ОД ГОДИНАТА

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) ДОДЕЛЕНИ 10 ДОГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИИ

(Македонски) ДОДЕЛЕНИ 10 ДОГОВОРИ ЗА СТИПЕНДИИ

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch verfügbar.

Weiterlesen

ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ БИТОЛА 60 MW И 100 MW – ПОВИК ЗА ПРЕТКВАЛИФИКАЦИЈА

ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ БИТОЛА 60 MW И 100 MW – ПОВИК ЗА ПРЕТКВАЛИФИКАЦИЈА

Повик за претквалификација за избор на консултант за изработка на фисибилити студија за проектот Фотонапонски електрани Битола 60 mw и 100 mw. АД ЕСМ ги информира сите заинтересирани компании да се пријават на порталот за е-набавки на GTAI (Germany Trade & Invest) која е економска развојна агенција на Сојузна Република Германија (www.gtai.de) и TED (Tenders Electronic Daily) која е електронска тендерска платформа на Европска Унијa (www.ted.europa.eu). […]

Weiterlesen

ПАРК НА ВЕТЕРНИ ЕЛЕКТРАНИ МИРАВЦИ – ПОВИК ЗА ПРЕТКВАЛИФИКАЦИЈА

ПАРК НА ВЕТЕРНИ ЕЛЕКТРАНИ МИРАВЦИ – ПОВИК ЗА ПРЕТКВАЛИФИКАЦИЈА

Повик за претквалификација за избор на консултант за изработка на фисибилити студија за проектот Парк на ветерни електрани Миравци АД ЕСМ ги информира сите заинтересирани компании да се пријават на порталот за е-набавки на GTAI (Germany Trade & Invest) која е економска развојна агенција на Сојузна Република Германија (www.gtai.de) и TED (Tenders Electronic Daily) која е електронска тендерска платформа на Европска Унијa (www.ted.europa.eu). Заинтересираните компании […]

Weiterlesen

Нов грејдер од денес е дел од механизацијата на РЕК Битола

Нов грејдер од денес е дел од механизацијата на РЕК Битола

Новата градежна машинa во РЕК Битола ќе се користи за правење на траси за транспортните траки при влечење и монтажа на транспортни единици, како и за изработка и рамнење на пристапни патишта во рудниците. Грејдерот е со моќност од 147 kW и тежина од 17.200 килограми. Производител на машината е Liu Gong, компанија во чија сопственост е полската Stalоwa wola, во рудниците на РЕК Битола […]

Weiterlesen

ЗАЕВ: СЕ РЕАЛИЗИРА ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА, 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКА ЕЛЕКТРАНА ВО ОСЛОМЕЈ

ЗАЕВ: СЕ РЕАЛИЗИРА ЕДНА ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО ЕНЕРГЕТИКАТА, 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКА ЕЛЕКТРАНА ВО ОСЛОМЕЈ

„Ми претставува голема чест и задоволство што денес и официјално се потпишуваат договорите за изградба на фотонапонска електрана во Осломеј од 100 мега-вати. Станува збор за една од најголемите инвестиции во енергетиката, поточно во обновливите извори за производство на електрична енергија. Вредност на инвестицијата е 70 милиони евра, а ова постапка успешно ја завршивме по пат на јавно – приватно партнерство“, рече премиерот Заев на […]

Weiterlesen

АД ЕСМ свика меѓуинституционален состанок во ХЕЦ Тиквеш за мерки за подобрување на нивото на акумулацијата

АД ЕСМ свика меѓуинституционален состанок во ХЕЦ Тиквеш за мерки за подобрување на нивото на акумулацијата

На иницијатива на АД ЕСМ денеска се одржа меѓуинституционален состанок во хидроелектраната Тиквеш во Кавадарци во врска со актуелни прашања поврзани со акумулацијата Тиквеш, водостојот на езерото, производството на електрична енергија, наводнувањето на Тиквешко поле во периодот кој следува, како и другите дејности кои зависат од водата во акумулацијата и нејзиното ниво. Покрај раководството на АД ЕСМ, на состанокот присуствуваа министерот за земјоделство, шумарство и […]

Weiterlesen

(Македонски) Политика за приватност

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch verfügbar.

Weiterlesen