Калкулатор W/ просек Број Часови/ден kWh/ месечно Годишно вкупно
Осветлување
Неонка
Микробранова печка
Апарат за кафе
Бокал за загревање вода
Тостер
Машина за миење садови
Болјер
Миксер
Електричнa тава
Електричен шпорет
Електрична фурна
Електрична плотна
Фрижидер
Замрзнувач
Машина за перење
Машина за сушење
Машина за шиење
Правосмукалка
Клима уред
Централен климатизер
Греалка
Електрична бричалка
ЦРТ - телевизор, 14-19 инчи во боја
ЦРТ - телевизор, 21-26 инчи во боја
ЦРТ - телевизор, поголем од 26 инчи
ЦРТ - телевизор, со рамен екран - приближно 26 инчи
Плазма - телевизор, приближно 40 инчи
ЛЦД - телевизор, приближно 40 инчи
Видеорекордер (VHS)
ДВД (5 ЦД/ДВД)
ДВД (1 ЦД/ДВД)
Плејстејшн 3 (PlayStation 3)
Иксбокс 360 (Xbox 360)
Вифи (WiFi)
Монитор
Куќиште
Лаптоп
Принтер
Дупчалка
Косилка
Фен
Пегла
Музички систем
Аквариум
Сателитска антена
Саат - радио
Озвучување (Surround)
Бежичен рутер
Полнач за мобилен телефон
Фиксен - безжичен телефон
Вкупно 0 kWh/ месечно. Вкупно 0 kWh/ годишно.

Вкупно 0 денари месечно. Вкупно 0 денари годишно.

* во овој калкулатор се внесени средни вредности за износот на W - Watts (Вати) назначени на апаратот.
* Калкулаторот во крајната вредност не го пресметува основниот придонес за пресметка на моќност 33,33%, како и 18% данок на додадена вредност.


Калкулатор за пресметување на месечниот трошок за потрошена електрична енергија.
Вкупно kWh/месечно
Тарифен став/денари 4,17
Вкупно: 0


Калкулатор за годишна пресметка на годишниот трошок за потрошена електрична енергија.
Вкупно kWh/годишно
Тарифен став/денари 4,17
Вкупно: 0
* во полето "тарифен став/денари" - назначена е средната вредност на цената на чинење на електрична енергија - еднотарифно мерење.