Arrow
Arrow
Slider

ELEM DAILY PRODUCTION

THERMAL POWER PLANTS
3905 MWh
HYDRO POWER PLANTS
6506 MWh
windmill
528 MWh

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,78 m

PRODUCTION

WHERE AND HOW WE PRODUCE

ELEM ENERGY MAP
THERMAL POWER
ENERGY FROM WATER
WIND ENERGY

ENVIRONMENT

Aware of the need to protect the environment, our company is taking all steps to protect the environment.

READ MORE

DEVELOPMENT AND INVESTMENTS

INVESTMENTS IN 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin The project coal deposit “Zivojno” is planned to take place from 2018 to 2024. The value of the investment is around 104 million Euros. The main mining project for exploitation of coal from the site “Zivojno” using underground technology is developed […]

READ MORE
 

PRESS CENTER

Заменик министерот за животна средина  Јани Макрадули во посета на РЕК Битола

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули во посета на РЕК Битола

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin Во Министерството за животна средина и просторно планирање привршува изработката на драфт верзијата на А интегрираната еколошка дозвола за РЕК Битола, информира заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули при денешната посета на Рударско енергетскиот комбинат Битола.  Тој очекува документот наскоро […]

READ MORE
Планирано исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Планирано исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin АД ЕЛЕМ ја информира јавноста дека РЕК Битола во текот на вечерта ќе изврши планирано исклучување на Блок 3. Причината за планираното исклучување е намалениот конзум на електрична енергија во овој период и добрата хидролошка состојба која овозможува производство од хидроелектраните, […]

READ MORE
ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 2.079.000 евра

ЕЛЕМ продаде нови вишоци електрична енергија за 2.079.000 евра

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin АД ЕЛЕМ, на 4 јули 2018, продаде вишоци електрична енергија во количина од 35.400MWh, за вкупна сума од 2. 079. 000 евра. Просечната цена која беше постигната беше 58,73 eвра за MWh. Продажбата беше поделена на два лота. Во првиот ЛОТ […]

READ MORE