Arrow
Arrow
Slider

ELEM DAILY PRODUCTION

THERMAL POWER PLANTS
7439 MWh
HYDRO POWER PLANTS
7898 MWh
windmill
253 MWh

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,96 m

PRODUCTION

WHERE AND HOW WE PRODUCE

ELEM ENERGY MAP
THERMAL POWER
ENERGY FROM WATER
WIND ENERGY

ENVIRONMENT

Aware of the need to protect the environment, our company is taking all steps to protect the environment.

READ MORE

DEVELOPMENT AND INVESTMENTS

INVESTMENTS IN 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin The project coal deposit “Zivojno” is planned to take place from 2018 to 2024. The value of the investment is around 104 million Euros. The main mining project for exploitation of coal from the site “Zivojno” using underground technology is developed […]

READ MORE
 

PRESS CENTER

Соопштение за медиуми

Соопштение за медиуми

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin Во врска со вчерашната прес конференција на ВМРО ДПМНЕ, сакаме да нагласиме дека во текот на минатиот викенд, поради невремето, ветерот од 90км на час и високите бранови, водата прели на крајбрежјето на Охрид и околината. Водата стигна на крајбрежјето поради […]

READ MORE
Со контролиран испуст се балансираат нивото на Охридското Езеро и нивото на Црн Дрим

Со контролиран испуст се балансираат нивото на Охридското Езеро и нивото на Црн Дрим

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin Поради врнежите од дожд и топењето на снегот што предизвика голем доток на води, во изминатите неколку недели нивото на Охридското Езеро континуирано и брзо се зголемува и во последните два дена ја надмина максималната кота од 693.75 мнв. Според мерењата […]

READ MORE
Соопштение

Соопштение

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin Во врска со кривичните пријави поднесени денеска од СВР Битола, АД ЕЛЕМ ја информира јавноста дека се става на располагање на сите државни институции во интерес на спроведување на потребните процедури и утврдување на фактичката состојба. Во однос на делото за […]

READ MORE