Arrow
Arrow
Slider

ELEM DAILY PRODUCTION

THERMAL POWER PLANTS
8915 MWh
HYDRO POWER PLANTS
3617 MWh
windmill
0 MWh

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,26 m

PRODUCTION

WHERE AND HOW WE PRODUCE

ELEM ENERGY MAP
THERMAL POWER
ENERGY FROM WATER
WIND ENERGY

ENVIRONMENT

Aware of the need to protect the environment, our company is taking all steps to protect the environment.

READ MORE

DEVELOPMENT AND INVESTMENTS

INVESTMENTS IN 2016

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin The project coal deposit “Zivojno” is planned to take place from 2018 to 2024. The value of the investment is around 104 million Euros. The main mining project for exploitation of coal from the site “Zivojno” using underground technology is developed […]

READ MORE
 

PRESS CENTER

АД ЕЛЕМ започна голема акција за пошумување

АД ЕЛЕМ започна голема акција за пошумување

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin АД ЕЛЕМ денеска ја започна досега најголемата акција за пошумување на земјиште во сопственост на РЕК Битола. На просторот помеѓу Новаци и Брод Гнеотино ќе бидат засадени 50 илјади багремови садници. Локацијата за пошумување е избрана во соработка со стручни лица […]

READ MORE
АД ЕЛЕМ ја помогна реализацијата на летниот камп „Сите сме исти“

АД ЕЛЕМ ја помогна реализацијата на летниот камп „Сите сме исти“

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст Карпош во периодот од 26 јули до 13 август 2018 година го реализираше Летениот камп „Сите сме исти“ во автокампот Ливадиште на брегот на Охридско Езеро. На кампот учествуваа 25 деца и […]

READ MORE
АД ЕЛЕМ се вклучи во одбележувањето на Европската недела за безбедност и здравје при работа

АД ЕЛЕМ се вклучи во одбележувањето на Европската недела за безбедност и здравје при работа

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Share on Linkedin АД ЕЛЕМ, Подружница РЕК Битола се вклучи во одбележувањето на Европската недела за безбедност и здравје при работа во организација на Европската агенција за безбедност и здравје (EUOSHA) и локалното Здружение за заштита и здравје при работа Битола. По тој повод, […]

READ MORE