АД ЕЛЕМ започна голема акција за пошумување

АД ЕЛЕМ започна голема акција за пошумување

АД ЕЛЕМ денеска ја започна досега најголемата акција за пошумување на земјиште во сопственост на РЕК Битола. На просторот помеѓу Новаци и Брод Гнеотино ќе бидат засадени 50 илјади багремови садници. Локацијата за пошумување е избрана во соработка со стручни лица од Шумарскиот факултет во Скопје со цел максимално намалување на запрашувањето во непосредната околина на РЕК Битола. Засадувањето ќе биде извршено од вработени во […]

Weiterlesen

(Македонски) Психо-социјална помош и поддршка за децата заболени од рак на Детската клиника

(Македонски) Психо-социјална помош и поддршка за децата заболени од рак на Детската клиника

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch verfügbar.

Weiterlesen

ТРОЈЦА НОВИ СТУДЕНТИ ОД ТЕХНИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ БИТОЛА ЌЕ ДОБИЈАТ СТИПЕНДИИ ОД АД ЕЛЕМ

ТРОЈЦА НОВИ СТУДЕНТИ ОД ТЕХНИЧКИОТ ФАКУЛТЕТ БИТОЛА ЌЕ ДОБИЈАТ СТИПЕНДИИ ОД АД ЕЛЕМ

Денес, во подружницата РЕК Битола, тројца нови студенти од Техничкиот факултет Битола потпишаа договори за стипендирање со АД ЕЛЕМ. Студентите за првпат се стекнуваат со правото на стипендирање од страна на Државните електрани на Македонија, а беа избрани на конкурсот кој Техничкиот факултет во соработка со АД ЕЛЕМ го објави во јуни годинава. За да добијат финансиска поддршка од компанијата, студентите мораа да исполнат неколку […]

Weiterlesen

АД ЕЛЕМ ги продолжи договорите за стипендирање на 12 студенти на Техничкиот факултет Битола

АД ЕЛЕМ ги продолжи договорите за стипендирање на 12 студенти на Техничкиот факултет Битола

Претседателот на Управниот одбор и генерален директор на Eлектрани на Македонија, д-р Драган Миновски, и директорот на РЕК Битола, м-р Васко Ковачевски, денес на Техничкиот факултет во Битола ги доделија договорите за стипендии на дванаесет студенти од овој факултет. Станува збор за студенти од прва, втора и трета година кои веќе користат стипендии од АД ЕЛЕМ, а правото го стекнале со исполнувањето на критериумите предвидени […]

Weiterlesen

АД ЕЛЕМ ДОДЕЛУВА ДВЕ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ НА ФПТН

АД ЕЛЕМ ДОДЕЛУВА ДВЕ СТИПЕНДИИ ЗА СТУДЕНТИ НА ФПТН

АД ЕЛЕМ во соработка со Факултетот за природни и технички науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ доделува две стипендии на студенти на насоката Рударство. Ова е резултат на соработката што ја воспоставија АД ЕЛЕМ и ФПТН со потпишување на Меморандум, која се одвива во повеќе области. На конкурсот можат да се пријават редовни студенти од насоката Рударство, запишани првпат во прва година во академската 2017/2018 година, […]

Weiterlesen

(Македонски) Покровители на Мавровскиот меморијал

(Македонски) Покровители на Мавровскиот меморијал

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Shqip verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) Охридското Езеро порибено со млади јагули

(Македонски) Охридското Езеро порибено со млади јагули

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Shqip verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) Стипендирањето продолжува

(Македонски) Стипендирањето продолжува

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Shqip verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) СТИПЕНДИИ ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ СТУДЕНТИ

(Македонски) СТИПЕНДИИ ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ СТУДЕНТИ

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Shqip verfügbar.

Weiterlesen

(Македонски) СТИПЕНДИИ И ВО УЧЕБНАТА 2013/14 ГОДИНА

(Македонски) СТИПЕНДИИ И ВО УЧЕБНАТА 2013/14 ГОДИНА

Leider ist der Eintrag nur auf Mazedonisch und Shqip verfügbar.

Weiterlesen