Arrow
Arrow
Slider

ЕЛЕМ ДНЕВНО ПРОИЗВОДСТВО

Термоелектрани
7562 MWh
Хидроелектрани
1412 MWh
Ветерници
768 MWh

ПРОИЗВОДСТВО

КАДЕ ПРОИЗВЕДУВАМЕ И КАКО

ЕНЕРГЕТСКА МАПА НА ЕЛЕМ
ТЕРМОЕНЕРГИЈА
ЕНЕРГИЈА ОД ВОДА
ЕНЕРГИЈА ОД ВЕТЕР

ЖИВОТНА СРЕДИНА

Свесни за неопходноста да ја заштитиме животната средина нашата компанија ги презема сите чекори за заштита на животната средина.

ПОВЕЌЕ

РАЗВОЈ И ИНВЕСТИЦИИ

ИНВЕСТИЦИСКИ ВЛОЖУВАЊА ВО 2016 ГОДИНА

Јагленово наоѓалиште  „Живојно“ се планира да се реализира од 2018 до 2024 година. Вредноста на инвестициското вложување е околу 104 милиони евра. Главниот рударски проект за отворање и експлоатација на јагленот од наоѓалиштето „Живојно“ со примена на подземна технологија се изработува и се очекува да заврши годинава. Во фаза на подготовка […]

ПОВЕЌЕ
 

ПРЕС ЦЕНТАР

АД ЕЛЕМ на Саемот за вработување и пракса

АД ЕЛЕМ на Саемот за вработување и пракса

АД ЕЛЕМ  учествува на четвртиот Саем за вработување и пракса „Контакт 2017“ кој во наредниве неколку дена се одржува во заедничките простории на техничките факултети (ФЕИТ/МФС/ФИНКИ/ТМФ). Студентите имаат можност непосредно  да се запознаат со можностите своето теоретско знаење да го надополнат со практична работа и да се стекнат со познавање […]

ПОВЕЌЕ
Избрани најповолни понуди за набавка на електрична енергија

Избрани најповолни понуди за набавка на електрична енергија

Во согласност со спроведениот јавен оглас за набавка на електрична енергија од 7.3.2017, АД ЕЛЕМ ќе набави електрична енергија по просечна цена од 36,4 евра. Оваа цена е според очекувањата на „Електрани на Македонија“ и е пониска од моменталната производствена маргина на компанијата. Со оваа набавка ќе се создадат одлични […]

ПОВЕЌЕ
Прес-конференција

Прес-конференција

АД Електрани на Македонија нема да бара зголемување на цената на електричната енергија за тарифните потрошувачи, а негативното салдо од работењето на почетокот на годинава предизвикано со увозот на струја поради екстремните студови ќе го надмине со извоз на струја кога ќе биде поскапа на берзите, најави генералниот директор на […]

ПОВЕЌЕ