Arrow
Arrow
Slider

ELEM DAILY PRODUCTION

THERMAL POWER PLANTS
6077 MWh
HYDRO POWER PLANTS
6339 MWh
windmill
328 MWh

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,60 m

PRODUCTION

WHERE AND HOW WE PRODUCE

ELEM ENERGY MAP
THERMAL POWER
ENERGY FROM WATER
WIND ENERGY

ENVIRONMENT

Aware of the need to protect the environment, our company is taking all steps to protect the environment.

READ MORE

DEVELOPMENT AND INVESTMENTS

INVESTMENTS IN 2016

The project coal deposit “Zivojno” is planned to take place from 2018 to 2024. The value of the investment is around 104 million Euros. The main mining project for exploitation of coal from the site “Zivojno” using underground technology is developed and is expected to end this year. At the […]

READ MORE
 

PRESS CENTER

Соопштение

Соопштение

Во врска со кривичните пријави поднесени денеска од СВР Битола, АД ЕЛЕМ ја информира јавноста дека се става на располагање на сите државни институции во интерес на спроведување на потребните процедури и утврдување на фактичката состојба. Во однос на делото за кое се однесуваат пријавите, потенцираме дека новото раководство на […]

READ MORE
АД ЕЛЕМ ќе одвои 20 милиони евра за заштита на животната средина

АД ЕЛЕМ ќе одвои 20 милиони евра за заштита на животната средина

Преземено од МИА – Електрани на Македонија во својата Годишна инвестициска програма ќе одвои 20 милиони евра за еколошки проекти со кои ќе придонесе во заштитата на животната средина. Меѓу другото предвидени се финансиски средства и за реконструкција на електростатските филтри и за намалување на емисиите на прашина во РЕК […]

READ MORE
Тони Трајковски е вработен во АД ЕЛЕМ од 2007 година

Тони Трајковски е вработен во АД ЕЛЕМ од 2007 година

Поради интересирањето на јавноста во врска со работниот ангажман во АД ЕЛЕМ на поранешниот градоначалник на Гази Баба, Тони Трајковски, известуваме дека Трајковски е вработен во АД ЕЛЕМ од 2007г. како одговорен инженер. Подоцна е поставен за директор на подружницата Енергетика, од каде заминал на позицијата градоначалник на Општина Гази […]

READ MORE